Tóth Amarissa klubtörténeti diadala

Közzétéve:

Először nyert egyesben felnőtt szabadtéri országos bajnokságot olyan játékos, aki a verseny idején a BTC-n készült.

Az MTK játékosa egy hónappal ezelőtt az U18-asok legfontosabb hazai megméretését nyerte meg, most pedig már a nagyok között hódította el a bajnoki címet. Ő az első olyan BTC-n készülő teniszező, aki képes volt erre a duplázásra és szintén ő az első olyan sportoló, aki a városmajori klubban gyakorolt, amikor aranyérmes lett egyesben a szabadtéri felnőtt ob-n.

Mimi augusztusban szentveszteség nélkül maradt veretlen a Park Teniszklubban, most a Nemzeti Edzésközpontban is csak egy játszmát “adott” ellenfeleinek. Amarissa az első és a második fordulóban is 6:0, 6:0-ra nyert, utána pedig a negyed- és az elődöntőben, majd a vasárnapi fináléban is megmutatta, akkor sem esik kétségbe, ha nehéz helyzetbe kerül.

„A korosztályos országos bajnokság lelkileg nehezebb volt, hiszen előtt pár nappal halt meg az edzőm, Borsos Olivér. Mostanra már jobban feldolgoztam a veszteséget, de még most is érte játszottam. A döntő előtt volt két kemény mérkőzésem, most örülök, hogy így alakult, és fókuszban tudtam maradni. Remek élményekkel utazom szerdán Párizsba a Roland Garrosra” – mondta az MTK játékosa a döntőt követően.

Mimi augusztusban az U18-as döntőben 6:1, 6:2-re nyert Szabanin Natalia (MTK) ellen, most a nyolc között 6:1, 5:7, 6:4-re győzött egy közel 3 és fél órás, két esőszünettel tarkított meccsen. Az elődöntőben Amarissa az első játszmát 2:5, duplabrékhátrányból, majd a második szettet 1:4-ről hozta az 1. helyen kiemelt Drahota-Szabó Dorkával (Sportmánia) szemben. A fináléban Mimi 1:3 után csak egy gémet veszített Nagy Adrienn (MTK) ellen.

“Nagyon pozitívnak értékelem, hogy Mimi fizikálisan és mentálisan is ilyen magas színvonalon teljesítette ezt a hetet! Felnőtt magyar bajnok lett, meccsről-meccsre emelt a játékán. Az pedig hatalmas dolog, hogy remek teljesítménnyel nyerte a döntőt” – értékelt Kellner Ádám, a BTC edzője.

A korábbi játékos az elmúlt hetekben kiemelten foglalkozott Amarissával, a NEK-en is végig segítette a fiatal játékost.

“A negyeddöntő különleges presztízsmeccs volt, amelyen kiemelkedő mentális teljesítményre volt szükség a játék mellett. Szombaton hatalmas küzdés volt, 2:5-ig szinte azt sem tudtuk, mi történik. De Amarissa akkor is próbálta azt csinálni a pályán, amit kértem tőle. Ennek pedig eredménye is lett. A döntőben pedig még jobban játszott” – tette hozzá a szakember.

Egy ilyen sikeres hét után akár meg is pihenhetne Mimi, de erről szó sem lehet. Jön egy újabb fontos, ezúttal korosztályos megméretés, hogy az MTK-játékos szerdán utazik Párizsba a korosztályos Roland Garrosra.

“Nem akarom lenézni az ellenfeleket, de a magyar bajnokságon igazán az utolsó három mérkőzés volt magas szintű, amelyeken Miminek értékelhető színvonalon kellett teljesítenie. Biztos vagyok abban, hogy a Garroson már az első forduló is ilyen lesz. Párizsban nincs könnyű mérkőzés” – hangsúlyozta Kellner Ádám.