Babos Timi újabb Grand Slam-trófeája!

Közzétéve:

ROLAND GARROS 2020 (GRAND SLAM-VERSENY, 35 025 914 EURÓ ÖSSZDÍJAZÁS, SALAK), NŐI PÁROS, DÖNTŐ
Babos Tímea, Kristina Mladenovic (magyar, francia, 2.)-Alexa Guarachi, Desirae Krawczyk (chilei, amerikai, 14.) 6:4,  7:5

A mérkőzés 1 óra 35 percig tartott Párizsban.

Timi azt első magyar játékos, aki:

  • 4 Grand Slam-versenyt nyert a profik között
  • egy szezonban 2 Grand Slam-versenyt nyert a felnőttek között
  • megvédte címét felnőtt Grand Slam-versenyen

Feszült és fordulatos mérkőzést hozott a döntő, amelynek a végén Timi és Kiki örülhetett. Ezzel az is eldőlt, hogy a magyar-francia kettős a pályán veretlen maradt az idei Grand Slam-szezonban. A US Openről ugyanis a szervezők döntése miatt kellett távoznia a 2. kör helyett az immár kétszeres Roland Garros-kettősnek.

“Köszönöm a szervezőknek, a játékvezetőknek és a labdaszedőknek is, hogy ilyen színvonalú versenyt rendeztek. Köszönöm Kikinek is, köszönöm, hogy ezt az élményt is megoszthatom veled. Köszönöm a családomnak, a magyar szurkolóknak a támogatást. Találkozunk jövőre, találkozunk hamarosan Párizs!” – mondta Timi az eredményhirdetésnél.

Jól kezdett a magyar-francia kettős a 49 perces első szettben, de 2:1 után nem sikerült megőrizni a brékelőnyt. Mindkét kettős feszülten játszott, adogatóként is.

Szerencsére Timi és Kiki a legfontosabb pillanatokban pontosabb volt a torna meglepetésduójánál. A címvédő kettős 2:3 után két fogadóelőnyről hozta szerváját, majd a hetedik gémben 30-ra nyerte el Guarachi adogatását. Aztán 5:3-nál a társánál végig sokkal jobban játszó Krawczyk két szettlabdáról hozta az adogatását.

Következett egy újabb nagyon szoros és fordulatos gém. Timi adogatott a nyitó felvonásért és kétszer jutott el szettlabdához. Az ellenfél mindkettőt hárította, majd jött két bréklabda. Mindkettő megvédve! utána pedig sikerült befejezni az első játszmát, két remek adogatással.

A második szettben a magyar-francia kettős 3:1-re, majd 4:3 és 5:4-re is brékelőnnyel vezetett. De kisebb pontatlanságok miatt Guarachi és Krawczyk mindig egyenlített.

Következett a végtelenül szoros hajrá. Újra a chilei játékos adogatott és a címvédő kettős ismét megtörte nagyszerű megoldásokkal. Brék, 6:5!

Az utolsó gémben Kiki Mladenovic adogatott és nagyszerű ütésekkel lett 40-0. Az ellenfél még nyert egy labdamenetet, majd a francia játékos egy pazar tenyeressel lezárta a döntőt.