Sok szeretettel várunk Mindenkit!

Közzétéve:

Sokan vallják azt, hogy a rövidebb-hosszabb sportolás a szabadidő eltöltésének egyik nagyon hasznos módja.

Erre számtalan lehetőség nyílik, hiszen a profik mellett a szabadidős testmozgásra igent mondók is rengeteg lehetőséggel rendelkeznek. A tenisz pedig igen kedvelt sportnak számít, kortól és nemtől függetlenül.

A hamarosan 5. születésnapját ünneplő városmajori klub az elmúlt 2 évben kiemelt figyelmet fordít a társasági teniszre, mindennap tárt karokkal, nagy örömmel várja a sportág szerelmeseit. A BTC-s társasági tenisz egyik fő motorja, Budai László edző boldogan számolt be az aktualitásokról és a legfontosabb tudnivalókról.

– Miért érdemes teniszezni a szabadidőnkben?

– Összetett sportág, sokféle mozgással. Ráadásul olyan társasági élet építésének lehetőségét adja, amelyben találkozhatnak a barátok, ismerősök. Együtt vannak, játék előtt és után is beszélgethetnek. Legyen az egyéni, vagy páros, teniszezés közben is remek hangulat alakulhat ki. A játékosok olyan közegben sportolhatnak, amely felemeli őket.

– Ha valaki a teniszezés mellett dönt, akkor miért érdemes a BTC-t választania?

– Nagyon jó a lokációja, hiszen a város szívében található a Budapest Tenisz Centrum. Kiváló a klub hangulata, egyre több szabadidős játékos jön hozzánk. Baráti társaságok keresik meg a klubot, hogy párosozzanak. Nagyon jó a BTC éttermi része is, a konyha és a büfé. Az évek alatt olyan társadalmi és tenisz élet alakult ki, ami önmagát gerjeszti.

– Milyen pályák közül választhatnak az érdeklődők?

– Öt profi minőségű salakos és négy, Rebound Ace típusú kemény pálya várja a játékosokat. Örömmel mondom, hogy Horvátországból hoztunk salakot, annak minősége is sokat dob a játékon. A Rebound Ace pályák pedig nagy mértékben kímélik a sportolók térdét. Vagyis kétféle pályán játszhatnak a szabadidős teniszezők. Eleinte még elég nehezen mennek át a kemény pályára a salakhoz szokott játékosok, de rájönnek, hogy az is jó.

– Ha valaki rendszeresen szeretne a BTC-n teniszezni, akkor milyen lehetőségei vannak?

– Alkalmanként is jöhet, de szezonbérletünk is van, ez pedig elég nagy kedvezményt ad. Télen ez harminc hetet jelent, így egy-egy játék tizenkétezer forintra jön ki. Ha valaki lemondásra kényszerül az adott időpontot, az természetesen pótolhatja a szabad pályák valamelyikén. Így nem vész el egy óra sem.

– Van-e lehetőség arra, hogy edzővel vagy más módon gyakoroljon a szabadidős teniszező?

– Természetesen! Mostanság új lehetőséggel bővül a szolgáltatásaink köre. A klub profi minőségű adogatógépeket vásárolt, tehát már ezek is a játékosok rendelkezésére állnak, ha nincs partner és edző. Az új technológia segítségével az átemeléseket és a röptéket is gyakorolhatja a sportoló. Edzőink természetesen örömmel játszanak a hobbiteniszezőkkel, nyilván megfelelő egyeztetés után.

– Mi a módja annak, ha valaki edzővel szeretne teniszezni?

– Természetesen ez függ a szakembereink edzésprogramjától, de dolgoznak társasági tenisszel foglalkozó kollegák is, így mindenkinek megtaláljuk a megfelelő edzőt, az igényekre szabva. Legalább egy nappal vagy estével a tervezett játék előtt célszerű jelentkezni a recepción, ezután összekötjük a megfelelő szakemberrel a teniszezni vágyókat. Napi szinten vannak ilyen típusú megkeresések.

– Mi történik akkor, ha valaki a BTC-re érve veszi észre, hogy elfelejtett ütőt vagy labdát hozni?

– Ruha kivételével bármilyen felszerelést tudunk adni a sportolóknak, de ha esetleg valaki nek hoz ruhát sem, akkor a recepció melletti shop-ban megtalálja a számára megfelelő öltözéket.

– Hamarosan jön a pályák téliesítése. Mikor kezdődik ez és milyen feladatokat takar ez a folyamat?

– Az a legfontosabb információ, hogy arra a néhány napra sem zár be a klub. A tervek szerint szeptember 29.-én kezdjük meg a pályák átalakítását, ez négy-öt napig tart. Ez alatt csökkentett üzemmódban, de működik majd a BTC, október 5.-e környékén pedig újra lehet majd játszani az összes pályán.

A pálya igényeket az alábbi telefonszámok egyikén lehet egyeztetni:

 

Budai László : +36 70 947 9914

 

Recepció : +36 30 255 2998