Munkatársaink

A Budapest Tenisz Centrum mindennapjait a 12 fős edzői csapatunk, négy segítőkész recepciósunk, az irodai asszisztensünk és az öt fős technikai gárdánk tölti meg élettel. Ha szeretnéd most egy kicsit közelebbről is megismerheted őket:

Szakmai igazgató, edző

Balázs Attila


Sokszoros magyar bajnok, hosszú éveken át volt tagja a Davis-kupa-válogatottnak, amellyel bejutott a Világcsoportba. Az ATP Touron 2012-ben Bukarestben elődöntős volt, míg Umagban finálét játszott 2019-ben. Pályafutása csúcsaként 76. volt egyesben a világranglistán. Egyesben 2 ATP-Challenger és 29 ITF-versenyt nyert, míg párosban 3+13 a mérlege.

Salakon bárkire veszélyes tudott lenni, a jelen sztárjai közül van győzelme Andrej Rubljov (Umag, 2017) és Hubert Hurkacz (Budapest, 2019) ellen is.

„Idáig is szívügyem volt a BTC, hiszen rengeteg szép emlék köt engem ide, és számomra ez egy nagy kihívás, hogy még a mostaninál is jobbá és erősebbé tegyem ezt a klubot. Szeretném, ha minden korosztályból lennének éljátékosaink, valamint hangot fogok adni annak, hogy nem csak Magyarországon, de nemzetközi szinten is egyedülálló körülmények és kiváló szakemberek találhatóak nálunk.”

Szakosztályvezető, edző

Balázs György


„Az edzői pályafutásom 2012-ben indult (edzői licensz: USPTR professional), ugyanakkor már egészen fiatal korom óta életem része lehet a tenisz, így versenyzőként is komoly versenyeredményekről számolhatok be (pl. Andy Murray (ATP 3.) ellen játszhattam Davis Kupa mérkőzést Glasgowban).
Jelenleg a Budapest Tenisz Centrum vezetőedzőjeként, valamint az MTK szakosztályvezetőjeként segítem a versenyzők felkészülését.
Edzőként a Balázs Attila, Babos Tímea, Piros Zsombor, Khin Dániel, Vörös Máté és Mészáros Patrik mellett eltöltött időmre és közösen elért eredményeinkre lehetek talán a legbüszkébb. 2023 tavasza óta pedig Marozsán Fábián pályafutását segítem edzőként. A Budapest Tenisz Centrum pályáin a leggyakrabban a reggeli órákban, profi versenyzői csoportjaim mellett találkozhatnak velem a versenyzők és a BTC vendégei.
A munkámban a legjobb pillanatok, mikor a versenyzőim hazai és nemzetközi versenyekre kísérhetem el, így első kézből láthatom a közös munkánk gyümölcsét.”

edző (play & stay)

Bodnár Bettina

„2018-ban a Testnevelési Egyetemen teniszedzői, majd 2020-ban a Széchenyi István Egyetemen Sport- és Egészségtudományi diplomát szereztem. A Budapest Tenisz Centrum edzői csapatát 2018 decembere óta erősítem. Azt szeretem legjobban a munkámban, hogy én adhatok először ütőt a gyerekek kezébe, megszerettethetem velük ezt a sportágat. Segíthetek nekik abban, hogy sikereket érjenek el, élvezzék a játékot és így hosszú távon is elköteleződjenek a tenisz mellett.
Legnagyobb büszkeséget, hogy női trénerként helyt tudok állni egy ilyen erős edzői csapatban itt a BTC-n!”

edző (u12, u14, u16)

Enyedi János


„Enyedi János vagyok, teniszedző és három gyermek édesapja. 7 évesen kezdtem el teniszezni a Metró RSC-ben. Itt lettem versenyző és korosztályos válogatott játékos. Játékosként a felnőtt ranglista 10. helyéig jutottam, de játszottam Kőszegen is, ahol Superligán 3. és 4. helyen is végeztünk. Játszottam külföldön is, Ausztriában és Németországban csapatbajnokságon.
Edzői pályafutásomat körülbelül 18 évesen kezdtem, akkor még nyári táborok szervezésével és kisgyerekekkel való foglalkozásokkal. Később amatőr tanítványaim is lettek, majd a klub rám bízta az utánpótlás vezetést, ami a 8 éves kortól a 18 éves korig bezárólag levő játékosok edzéseit és versenyeztetését jelentette.
Babos Csaba segítségével körülbelül 15 versenyző menedzselését és edzését igazgattuk Balázs Gyurival, Borsos Olivérrel és természetesen Babos Csabával. Miután a Budai Tenisz Centrum megépült, az MTK szakosztályán belül igazi Akadémia keretek között Magyarország legjobbjaival dolgozhatok.
A 12-14 éves korosztály játékosaival foglalkozom, akikkel már több Magyar Bajnoki címet szereztünk csapatbajnokságon és egyéniben is.”

edző (u12, u14, u16)

Krafcsik Tamás

„Az első tenisz edzésem 23 évesen tarthattam, így lassan már 15 éves edzői tapasztalat van a hátam mögött. A Budapest Tenisz Centrum életét pedig 2018 óta segítem profi junior játékosok edzőjeként. Emellett amatőr játékosok tanítását is nagy szeretettel vállalom.
A hozzám tartozó profi játékosok részére teljes körű képzést tudok biztosítani, amely során felhasználom a Testnevelési Egyetemen szerzett OKJ-s teniszedzői szakképesítésem, az US PTR nemzetközi tenisz képesítésem, az MTSZ által nyújtott Play&Stay (P&S) edzői képesítésem, valamint Mike Barrell-Court Warrior workshopján szerzett tudásom is.
Célom, hogy nemzetközi szinten is minél több eredményes játékos mellett állhassak edzőként. A munkámban a leginkább azt szeretem, hogy gyerekekkel foglalkozhatok. Értek a nyelvükön és tudom, hogy a kemény munka mindig megtérül.
A leginkább arra vagyok büszke, hogy az életre is felkészítem a játékosaim. Tudják, hogy mindig ott vagyok nekik, ha szükségük van rám.”

edző (play & stay)

Rényi-Vámos Bea


„Egész életemben fontos szerepet játszott a tenisz és bár a versenyzést viszonylag korán abbahagytam, a sporttól soha sem távolodtam el.

30 éve kezdtem el kisgyerekek tenisz oktatásával foglalkozni, nyaranta tenisztábor, évközben csoportos és egyéni oktatás formájában.

A klubbon belül a ” Play & Stay” gyerek program vezetőjeként elsődleges feladatom megismertetni és megszerettetni a teniszt a legkisebb korosztállyal (4-10 év).

Három gyermek édesanyjaként különösen fontos számomra,hogy a gyerekek jól érezzék magukat a teniszpályán, függetlenül attól, hogy később versenyzők vagy „hobby”teniszezők lesznek.”

edző (u16, u18, profi/felnőtt)

Tatár Zsolt


„1990 és 2004 között teniszeztem versenyszerűen. A juniorok között egyesben és párosban is magyar bajnok voltam, mindkét számban vezettem a hazai U18-as ranglistát. Játszottam korosztályos Európa-bajnokságon, majd felnőttként 3. is voltam a hazai rangsorban. Legjobb ATP-ranglistám a 702. hely. Csapatban többszörös Szuperliga bajnok vagyok. Nagy büszkeség, hogy tagja lehettem a Davis-kupa válogatottnak.
Miután a versenyzést egy sérülés miatt abba kellett idő előtt hagynom, edzőként kezdtem el dolgozni, Kuharszky Zoltánnal együttműködve. Utazó trénerként segíthettem Szávay Ágnes(WTA-13.), Polona Hercog (WTA-30.), Petra Martic (WTA-30.) pályafutását. Dolgoztam Sávolt Attilával az Akadémiáján, majd a Tenisz Szövetség U16-os fiú csapatával ( Valkusz Máté,Kotormán Ákos és Füle Mátyás). Később a Vasas Tenisz Szakosztály keretein belül foglalkoztam utánpótlás neveléssel.
A Vasas után amatőr versenyzőkkel és üzleti ügyekkel foglalkoztam.
2023 nyarán kerültem a BTC-re és izgatottan várom az aktuális és jövőbeli kihívásokat az itteni Akadémián.”

edző (u16, u18, profi/felnőtt)

Tóth Barnabás

„2020 októberében csatlakozhattam a Budapest Tenisz Centrum (BTC) életéhez, ahol az Akadémia délutáni képzéseiben résztvevő játékosok fejlődését segítem a 13-19 éves korosztály versenyzői számára.
Az edzéseken a saját tenisz versenyzői és a több mint 10 éves edzői tapasztalataim használom fel (például az amerikai McKendree Egyetem NCAA II. divíziós kapitányaként eltöltött időszakom, vagy akár a MAFC-Diego OBII-es teniszcsapat kapitányságom tapasztalatait).
A mindennapi fejlődésen kívül örömmel tölt el, amikor látom a bizalmat a játékosok szemében, miközben megtapasztaljuk a közös munka gyümölcsét. A versenyzőim hamar ráébrednek arra, hogy a céljuk eléréséért bizony néha áldozatokat kell vállalni – mindezt persze úgy, hogy közben örömmel, élvezettel és boldogan teszik a „dolgukat”, a céluk érdekében, aminek a megtalálásában boldog vagyok, hogy szerepet vállalhatok.
Nagyon büszke vagyok az U14-es fiúcsapatom budapesti bajnokságon elért győzelmére. Egyénileg említhetem Alex Savgira és öccse, Ivan eredményeit, valamint Mező Marcell kimagasló teljesítményét is.”

edző (ERŐNLÉTI FEJLESZTÉS)

Varga Antal


„A BTC csapatában az utánpótlás korú teniszezők koordinációs és kondicionális munkájáért felelek. Ezen belül a legfontosabb feladatom az atletikus képességek és az erőnlét javítása. A Testnevelő tanári diplomám, az Atlétikai Szakedzői diplomám és az állóképességi sportokhoz szükséges Pulzuskontroll képzésem során felhalmozott tudásom az, ami segít a legtöbbet kihozni az teniszezőkből.
Erőnléti edzői munkámat 7 éve végzem, tollaslabda, judo, vízilabda, atlétika és persze a tenisz sportokban. 2021 júliusában kapcsolódtam be a BTC szakmai munkájába.
A munkámban legfőképpen a változást és a változatosságot szeretem. Azt, amikor az általam irányított munka észrevétlenül beilleszkedik az adott sportági főfeladatok közé.
Nincsen két ugyanolyan játékos. Itt az eredmények pontokban, centikben és századokban mérhetők. Aki hamarabb és többször ér oda a labdákhoz, az a végeredményt tekintve is jobban jár.
A célom az egészséges sportolók kinevelése. Mottóm: A kevesebb több!”

edző (U12, U14, U16)

Varga Hunor


„20 éve foglalkozom amatőr felnőttoktatással, versenyeztetéssel és hatéves kortól képzek, illetve építek kis gyerekeket, akik közül többek versenyeken is szerepelnek már. Munkám során a Testnevelési Egyetem Alap- és Középfokú Tenisz edzői végzettségem, a PTR Tenisz edzői végzettségem, a Magyar Tenisz Szövetség B licensz és Gyakorlati A licensz végzetségem, valamint a jelenlegi felnőtt női kapitánnyal történő közös munkám tapasztalatait használom.
A BTC-n 2021 október elejétől dolgozom délelőttönként amatőr hobbi teniszezőkkel, délután pedig 12 év alatti versenyzőkkel, akik közül az egyikőjük válogatott játékos.
Legjobban alkotni szeretek és azt, amikor bárki elsajátítja ezt a nagyon-nagyon nehéz sportágat! Ha valaki versenyzik is, és ott is eredményes, akkor az külön öröm a számomra, ugyanakkor úgy gondolom, hogy nem a kupákat kell hajszolni, hanem örömteli sportolási lehetőséget biztosítani a gyerekek számára. Olyan edzéseket, ahol fejlődhetek és élvezhetik a teniszt.”

edző (társasági tenisz)

Budai László

„A tenisz összetett sportág, sokféle mozgással. Olyan társasági élet építésének lehetőségét adja, amelyben találkozhatnak a barátok, ismerősök. Együtt vannak, játék előtt és után is beszélgethetnek. Legyen az egyéni, vagy páros, teniszezés közben is remek hangulat alakulhat ki. A játékosok olyan közegben sportolhatnak, amely felemeli őket.
 
Hogy miért érdemes a BTC-t választani?
 
Nagyon jó a lokációja, hiszen a város szívében található a Budapest Tenisz Centrum. Kiváló a klub hangulata, egyre több szabadidős játékos jön hozzánk. Baráti társaságok keresik meg a klubot, hogy párosozzanak. Nagyon jó a BTC éttermi része is, a konyha és a büfé. Az évek alatt olyan társadalmi és tenisz élet alakult ki, ami önmagát gerjeszti.”

Teniszhúrozó

Horváth Géza

pályafoglalás

Foglalj le egy pályát és kezdődhet a játék!

Foglalj időpontot pályáink egyikére, vagy oktatásainkra és vegyél részt a Budapest Tenisz Centrum nyüzsgő mindennapjaiban!